ADANA / CEYHAN - Ceyhan Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Nis

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında okulumuzda gerçekleşen Z1 Sınıfının İspanyol Dansı, Z2 Sınıfının hazırlamış olduğu Anadolu Masal Kahramanları Slayt gösterili ile başlandı. Ardından halk oyunları gösterimiz, Beden Eğitimi Öğretmenimizin hazırlamış olduğu öğrencilerimize ve bizi bu günde yalnız bırakmayan komşu okul öğrencilerimizle etkinliklere  devam edildi. Pasta kesimi, duvar boyama ve çarşafa el bakısı ile etkinliğimiz eğlenceli bir şekilde son buldu. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Değerler Eğitimi 'Vatanseverlik Ayı' kapsamında Rehber Öğretmenimizin koordinatörülüğünde yürütülen  çalışmalar ile öğretmenlerimiz öğrencilerimize yardım ederek istasyon tekniğiyle etkinlikler gerçekleştirildi. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Değerini yaşat ki değer bulsun.

Şbt

Öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla  okul bahçemize kurulan hayvan bakım uygulama alanları sayesine teneffüs zamanlarında öğrenciler hayvanları severek sakinleşiyor ve hayvan sevgisi aşılanmış oluyor.Bakım alanlarının kurulmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Afete hazırlık kulübü öğretmenlerimiz tatbikat öncesi öğretmenlerimizi bilgilendirdikten sonra ilk ses ile birlikte çök-kapan-tutun uygulamasını yapıp ikinci sesle beraber her sınıfın çıkacağı çıkış kapısından toplanma alanına geçildi.

Ara

Rehber Öğretmenimiz koordintörlüğünde yürütülen Değerler Eğitimi Sorumluluk Ayı çalışmalarımızda, 7 ayrı sorumluluk 7 sınıfa  dağıtılarak bir hafta boyunca alınan sorumluluğun farkına varılması,  daha iyi kavratılması ve  hayata  uyarlanabilmesine yönelik çalışmalar  yapıldı. Başta rehber öğretmenimiz Gülşah GÖLDAL olmak üzere emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliklerimizi tüm öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Şahin BOZKURT , Şube Müdürümüz Yunus Emre  ve çevre okul müdürleri etkinliklerimize katıldı. Çevre okullardan farkındalık oluşturmak amacıyla  bir grup öğrenci okulumuzu ziyarete geldi. Ögretmenlerimizin ve okullardaki tum  çalışanlarımızın  gayretiyle farkındalık çalışmaları yapıldı.

Tüm Dünyada engelli haklarına dikkat çekmek ve engellilikle ilgili farkındalık yaratmak için etkinliklerin düzenlendiği bu günde öğrencilerimizin sesini duyurmak için 3 Aralık etkinliklerimize katkı sağlayan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler gününde başta  koordinatör  öğretmenlerimiz  ve emeği geçen öğretmenlere teşekkür eder , yarınlara umutla bakmamızı sağlayan tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarız.

Kas

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bedenen aramızdan ayrılışının 85. yılı  okulumuzda düzenlenen anma programıyla öğretmen ve öğrencilierimiz eşliğinde sevgi, saygı ve özlemle anıldı. Başta koordinatör öğretmenlerimiz olmak üzere emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Kızılay Haftasında özel çocuklarımıza  özel anlar yaşatan  koordinatör öğretmenlerimiz  Feyyaz USLU ve Mert ŞAHİN başta olmak üzere Türk Kızılayı Ceyhan Şubesine ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyetin ilanının 100. yıldönümü Z2 Sınıfı tarafından hazırlanan programla özel eğitim öğrencilerimiz ve öğretmenleriyle coşkuyla kutlandı.  Program koordinatörleri  Z2 sınıfı öğretmenleri  Muhammed Can DÜDÜKCÜ ve Huriye BAYHAN başta olmak üzere emeği geçen tüm  öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

7-22 Ekim Kodlama Haftası için  öğrencilerimizin seviyelerine uygun  hazırlanan etkinliklerle, öğrencilerimizin bir nebze hızla değişen dünyayı anlamalarına ve  becerilerini geliştirip kapasitelerini  artıtırmalarına destek vermeye çalışıldı. Etkinliğe gönüllü katılan ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Yapılan tatbikatta, depremden önce alınması gereken tedbirlerin neler olduğu  sınıf öğretmenleri, öğrencilerin düzeyine inerek anlattı. Afet anında yapılması gereken davranışlar  ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar detaylı bir şekilde görsellerle desteklenerek anlatıldı. Deprem anı çök-kapan-tutun uygulaması ile tüm öğretmen ve velilerin katılımıyla bina tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Ekm

4 Ekim hayvanları koruma gününde hayvanlara sevgi ve saygının ,doğaya karşı olan sevgi ve saygıyı iyileştireceğine vurgu yapıldı.Tüm öğretmen ve öğrencilerin katılımı sağlanarak, 7 ayrı grup masası oluşturulup özel eğitim öğrencilerinin seviyelerine uygun anlaşılabilir günün anlam önemine hitap eden grup çalışmaları yapıldı. Etkinlik sonunda hayvanlar bizim en yakın dostlarımızdır diyerek okul bahçesinde belirli alanlara  öğrencilerbir kap mama ve su bıraktı.Dünyamızı paylaştığımız canlı dostlarımızın varlığına dikkat çekmek farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerimizle çalışmalar yapıldı. Koordinatör öğretmenlerimiz Huriye BAYHAN ve Muhammed Can DÜDÜKCÜ başta olmak üzere emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

2023-2024 Eğitim - Öğretim yılı sınıf ortamında başlayıp ekim- dikim çalışmalarıyla geniş yelpazede devam ediyor. Özel eğitim öğrencilerimiz  üretim yapmayı kendine görev edinerek çevreye katkı sağlıyor. Okulumuzun bahçe imkanları ile her sınıfa ait ekim alanı belirlenerek öğrencilerin sosyalleşmesi ve doğayla buluşması katkı sağlanması hedefleniyor.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı başında kadromuza katılan 10 Özel Eğitim 1 de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimize hayırlı olsun dileklerimizi iletiyor; gücümüze güç katan arkadaşlarımıza hoş geldin diyoruz